MUARA SUNGAI SONGSANG

Sekitar Tahun 1780an, Penduduk dari sekitar Kg Berhala Gantang telah meneroka Sungai Semantan untuk mencari bijih timah, emas dan hasil hutan dengan memudiki Sungai Semantan. Selain mencari hasil, penduduk juga telah membuka perkampungan di tebing sungai seperti Kg Songsang, Kg Gantok, Kg Sg Dingin, Kg Chatin hingga ke Kg Janda Baik....

SELAMAT DATANG

Pengunjung laman blog dialu alukan untuk menyumbang berita dan pendapat untuk kebaikan bersama..

MADAH BULANAN

" ILTIZAM UNTUK KEMAKMURAN MUKIM"

Cari Blog Ini

Madah Januari 2011 : " Gagal Merancang Bermakna Merancang Untuk Gagal.."

Khamis, 5 Ogos 2010

PROGRAM ZIARAH SAUDARA BARU DAN ORANG KURANG UPAYA
dianjurkan oleh Pejabat Penghulu Mukim Songsang dengan kerjasama Penaja yang sudi menghulurkan sumbangan kepada golongan Saudara Baru Islam dan Orang Kurang Upaya di Mukim Songsang. Aktiviti telah diadakan akan pada 18 Ogos 2010 bermula jam 11 pagi hingga jam 1 tengahari. Kumpulan yang turut disertai oleh SUKARELAWAN MUKIM SONGSANG telah megadakan ziarah ke Perkampungan Masyarakat Asli Paya Mengkuang dengan diketuai oleh Penghulu Mukim Songsang dan Penghulu Mukim Mentakab II.

Insyallah, siri kedua akan diadakan dalam masa terdekat untuk merealisasikan sasaran sebanyak 40 buah penerima dapat diziarah sempena Bulan Ramadhan ini. Kerjasama dan sumbangan mana mana pihak masih dialu alukan....Tiada ulasan:

Catat Ulasan